Wat is een Limited Company ?


Een vennootschap zonder privé-aansprakelijkheid met aandeelhouders waar de verantwoordelijkheid wordt beperkt per aandeel (LTD), en hierdoor de meest voorkomende ondernemingsvorm is. De oprichting van een Limited Company is een interessante keuze voor vele zelfstandigen daar de persoonlijke bezittingen totaal gescheiden blijven van het financieel leven van de vennootschap.

EEN LIMITED COMPANY IS VEEL GOEDKOPER DAN EEN BVBA

De oprichtingskosten bedragen 1500 € ( stille/beherend vennoot ), terwijl deze bij een BVBA variëren tussen 2.000 en 3.500 € .

Geheel zonder oprichtersaansprakelijkheid daar bij een BVBA deze drie jaar geldt...

GEEN KAPITAALVOLSTORTING VEREIST

Bij het oprichten van een BVBA dient concreet 18.600 € volstort te zijn. Indien de volstorting gedeeltelijk gebeurt zijn de oprichters privé aansprakelijk. De LTD kent deze verplichting niet.

GEEN PRIVE-AANSPRAKELIJKHEID

Uw privé eigendom is altijd veilig.

DE LTD IS WETTELIJK BESCHERMD IN BELGIE

Volgens de Europese wetgeving ( richtlijn 68/151/EEG van de Europese Gemeenschap ) is de Ltd gelijkgesteld aan een vennootschap naar Belgisch recht, dus volledig erkend. Met een Ltd is een bedrijfskrediet en/of leasing mogelijk. U beschikt over een Belgisch BTW- en ondernemersnummer. Optioneel zijn anonieme aandelen mogelijk met een ongelimiteerd aantal aandeelhouders en een eenvoudige procedure bij aandelenoverdracht.

  By Laurent Ancelot

 
 
 
 
By Laurent Ancelot

Copyright 2011 © Consultance & services

Find us on LinkedIn